Španščina za popotnike

Španščina 1  (20h)

Pridruži se nam na potepanju po Španiji kar v Ljubljani. Na tečaju popotniške španščine se bomo odpravili s taksijem iz letališča v Madrid, spoznali bomo številke, plačevanje, kako izpolniti obrazec, naročili bomo zajtrk v kavarni, uporabljali osnovne glagole in se učili preko fraz. Sprehodili se bomo po mestu peš ali z javnim mestnim prevozom

Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje.

(Poglavja 0, 1, 2,3)


 

Španščina 2  (20h)

 

Klepetali bomo o slavnih osebah, ki smo jih spoznali na zabavi. Nadaljujemo pohajkovanje po Španiji kar v Ljubljani. Naučili se bomo okrepčati s “tapasi” v baru s prigrizkom in pivom, znali bomo poimenovati pribor in opisati okus jedi. Čaka nas nakupovanje daril in oblačil, praznovanje po špansko in mehiško.

Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje.

(Poglavja 4, 5, 6)

Španščina 3  (20h)

Obiskali bomo muzeje, znamenitosti in trgovine. Da ne bomo zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se bomo pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Spoznali bomo še več glagolov, s katerimi bomo znali opisati svoj dan in aktivnosti.

Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje.

 

Zaželjeno je znanje vsebin prvih dveh modulov.

 

(Poglavja 7a in 7b)

 

Španščina 4  (20 ur)

Kupili bomo vozovnico za vlak ali avtobus in se odpeljali v Medino de Rioseco ali kam drugam. Spoznali bomo značilnosti Španije in Latinske Amerike.

Določili bomo destinacijo potovanja, spakirali prtljago v kovček ali nahrbtnik. Kaj če se nam prtljaga na poti izgubi in bomo morali nadomestiti vse, kar manjka?

Ko prispemo na našo destinacijo, se bomo nastanili v hostlu, penzionu ali hotelu. Nato pa bomo načrtovali dan za ogled znamenitosti in aktivnosti, ki jih lahko počnemo na potovanju. Naučili se bomo uporabljati sedanjik (pravilne in nepravilne glagole) in bližnji prihodnjik za samostojno tvorjenje dialogov, govorjenih in pisnih besedil.

Zaključek / preverjanje / potrdilo.

Nujno je znanje vsebin stopnje A1 (moduli 1, 2, in 3).

(Poglavja 8, 9 )

Španščina 5  (40 ur)  A2.1

Obiskali bomo prijateljico Esther in spoznali navade na obisku, poimenovali bomo pohištvo in prostore, opisali lokacijo pohištva in naučili se bomo opisati predmete, če se slučajno ne spomnimo, kako se imenujejo.  Naučili se bomo govoriti o naših načrtih v prihodnosti in tako uporabljali prihodnjik. Načrtovali bomo potovanje. Obiskali bomo Estherine starše na kmetiji. Tako bo beseda nanesla na družino in na opis oseb. Seznanili se bomo tudi s špansko kraljevo družino. Da pa nas ne bodo imeli za nevljudne, se bomo naučili vikati in tikati. Ker bomo nekaj časa preživeli tudi na podeželju, se bomo naučili poimenovati domače in divje živali. Esther in Merche nas bosta poslali v trgovino. Bomo znali nakupiti vsa živila? Spoznali bomo tudi različne trgovine, si razširili besedni zaklad na področju hrane, napisali sestavine za recept in se naučili uporabljati še ostale zaimke (complemento directo, indirecto, kazalne zaimke).

 

Nujno je znanje vsebin stopnje A1.

 

(Poglavja 10, 11, 12)

Španščina 6  (40 ur) A2.2

Naredili bomo prve korake v preteklost. Odkrivali bomo špansko in latinsko-ameriško zgodovino, revolucije, kralje in kraljice. Pogovarjali se bomo o preteklih dogodkih, brali bomo pravljice in sestavljali svoje zgodbe. Reševali bomo ljubezenske težave, organizirali romantične zmenke, izbirali primerne restavracije in pisali mnenja. Preizkušali bomo vina v vinski kleti in poiskusili izbrane tipične jedi iz Latinske Amerike. Čaka nas veliko zabavnih in igrivih trenutkov in končno bomo toliko nadgradili znanje, da se bomo lahko samostojno izražali.

 

Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje.


(Poglavja 13, 14, 15)

 
 
 
 
 

Maratonska španščina

po evropskih standardih in stopnjah A1, A2, B1, B2

Španščina 1 in 2   A1.1 

Naučimo se predstaviti, povedati svoje podatke, izpolniti obrazce, naročiti taksi, plačevati storitve, spoznamo števila do 100, slavne osebe in se o njih pogovarjamo, naučimo se naročiti zajtrk v kavarni, pijačo in "tapase" v baru, znajdemo se v mestu, znamo opisati svoj kraj, poznamo pravilne in osnovne nepravilne glagole v sedanjiku, poznamo glavne praznike v Španiji in Latinski Ameriki, znamo kupiti ustrezno darilo, poznamo oblačila in jih znamo kupiti v trgovini. 

(Interno gradivo: Poglavja 1-6)

 

Španščina 3 in 4   A1.2 

Naučimo se pridobiti informacije v turistični pisarni, spoznamo Španske umetnike, glavne muzeje in znamenitosti v Španiji, naučimo se kupiti vozovnico za vlak, avtobus in se sporazumeti na letališču. Naučimo se opisati svoj tipičen dan, spoznamo vse nepravilne glagole in povratne glagole v sedanjiku. Naučimo se poimenovati prtljago in samostojno načrtovati potovanje po Španiji in Latinski Ameriki. Naučimo se rezervirati sobo / namestitev.

(Interno gradivo: Poglavja 7-9)

Španščina 5  A2.1 

Naučimo se govoriti o navadah, znamo opisati ljudi, čustva, pripovedovati o dogodkih v preteklosti, se pogovarjati o filmih in o življenju drugih oseb. Opisati hišo / pohištvo, poimenovati in opisati predmete, ki nas obdajajo. Naučimo se uporabljati glagolsko perifrazo "estar + gerundio". Naučimo se govoriti o naših načrtih za prihodnost. Naučimo se opisati različne tipe bivališč,  primerjati in umestiti predmete v prostor, naučimo se vljudno izražati, povabiti in sprejeti povabilo.

(Aula internacional: 1-4, Interno gradivo: Poglavja 10-12)

Španščina 6  A2.2 

Naučimo se govoriti o prehranjevalnih navadah, o pripravi jedi, govoriti in pisati o izkušnjah v preteklosti, izraziti željo, govoriti o zanimivih krajih in o kulturni ponudbi, dati nasvete, govoriti o razpoloženju, o zmenkih in odnosih z ljudmi. 

Naučimo se dva preteklika (preterito perfecto in preterito simple), pripovedovati o preteklih izkušnjah, debatirati in argumentirati.

(Aula internacional 2: Poglavja 5-7, interno gradivo: 13-14)

Španščina 7  A2.3 

Naučimo se pripovedovati o izkušnji pri zdravniku, poimenovati dele telesa, govoriti o bolečini, poškodbah, boleznih in zdravljenju, govoriti o počutju, športu, uporabljati velelnik in vse preteklike, pripovedovati o preteklih izkušnjah, opisovati okoliščine, debatirati in argumentirati.

(Aula internacional 2: Poglavja 8-10)

Španščina 8  B1.1 

Znamo govoriti o svojih navadah v sedanjiku, pripovedovati o preteklih izkušnjah, govoriti o začetku, trajanju in zaključku dogodka, uporabljati glagolske perifraze, govoriti o delu in izobraževanju, govoriti o situaciji v preteklosti, tvoriti napovedi v prihodnosti, govoriti o družbenih težavah, govoriti o potovanjih, izraziti prepoved in dovoljenje, govoriti o družbi, povzeti sestavek ali knjigo, govoriti o filmih in knjigah, pripovedovati šale.

(Aula internacional 3: Poglavja 1-3)

Španščina 9  B1.2 

Znamo dati nasvete, napotke, napisati oglas, govoriti o oglaševanju, izražati želje, reklamacije, pritožbe, predlagati rešitve, napisati odprto pismo, govoriti o politiki, družbi in izobraževanju, pogovarjati se po telefonu, prenesti sporočilo, povzeti sporočilo, pripovedovati anekdote, pripovedovati o potovanjih, govoriti o vzrokih in posledicah.

(Aula internacional 3: Poglavja 4-7)

Španščina 10  B1.3 

Znamo govoriti o različnih izumih, oblikovalskih projektih, natančno opisati stvari, uporabljati superlative, govoriti o ekoloških potezah, o solidarnosti, izražati mnenja, uporabljati subjuntivo, delati hipoteze, predvidevati, govoriti o misterijih in o verstvih.

(Aula internacional 3: Poglavja 8-10)

Španščina 11  B2.1 

Znamo izraziti interese in čustva, govoriti o medsebojnih odnosih, pokazati nestrinjanje v različnih registrih in situacijah, omehčati izražanje nestrinjanja, argumentirati, govoriti o občutkih, manijah, znamo opisati lastnosti ljudi, izražati mnenje o predmetih in krajih, izražati mnenje o vedenju, znamo govoriti o okolju in o solidarnosti, znamo govoriti o nenavadnih doživetjih, psihologiji in znanosti, znamo uporabljati subjuntivo.

(Aula internacional 4: Poglavje 1-3)

Španščina 12  B2.2 

Znamo analizirati novico in jo komentirati, pripovedovati novice in pri tem uporabljati ustrezne glagole, govoriti o zgodovini, ekonomiji, politiki, družbenih problemih, vasi in mestu, izražati mnenje, vrednotiti različne opcije, predlagati pogoje, zagovarjati mnenje, izražati strinjanje in nestrinjanje, govoriti o resničnostnih šovih, športu, tradiciji, izražati čustva, govoriti o mladinskih stilih (tribus urbanas).

(Aula internacional 4: Poglavje 4-6)

Španščina 13 + 

Ure konverzacije, pisanje zahtevnejših besedil, priprava predstavitev na splošne in strokovne teme.

Tečaj delno poteka v Sloveniji, delno pa v partnerskih šolah v Španiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslovna španščina

Program poslovne španščine je namenjen podjetjem, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti sporazumevanje v španščini v poslovnem okolju. Za osnovno komunikacijo - izmenjavo nekaj besed in fraz zadostuje 20 urni tečaj. Za samostojno obvladovanje španščine priporočamo celotni program v obsegu 80 ur. Lahko se izvede tudi v enotah po 20h.

Španščina 1 (20h ali 80h)

Predstavitev sebe in in drugih, predstavitev podjetja, tipi podjetij, države, vprašanja in odgovori, pisanje e-mailov in telefonski pogovori, tipičen dan v podjetju, poklici in delovna mesta, predmeti v pisarni, v nakupovalnem centru, načrtovanje službene poti, rezervacija hotela, najem stanovanja, pohištvo, načrtovanje časa, stres in zdrav način življenja, sestanki, v restavraciji (poslovno kosilo, večerja, brunch), produkti in projekti, delo v ekipi - pot do uspeha, besedišče po meri podjetja.

Slovnica: sedanjik, prihodnjik, pogojnik, velelnik

Španščina 2 (20h ali 80h)

Delo v ekipi, medsebojni odnosi, izražanje mnenja, razgovori in dogovori, predvidevanje v hipotetičnih situacijah, izražanje želja, opravičiti se, napisati pritožbo, reklamacijo, skleniti pogodbo, izražati prepoved, pri zdravniku, bolniška, zavarovanje, motivacija zaposlenih, finančne zadeve, banke, pogajanje, na konferenci, čestitke

 

Slovnica: pretekliki, subjuntivo, prepovedni velelnik 

Španščina
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Poslovni račun: SI56 0510 0801 5614 761   

Matična št. 7148704000 

Davčna št. SI 31016499

© 2016 - 2020 ​Jezikovno Mesto