eksotična

AZERBAJDŽANŠČINA

Tečaj azerbajdžanščine izvajamo le individualno ali za zaključene skupine. Lahko vam tudi prevedemo besedila iz ali v azerbajdžanščino.

Azerbajdžanščina ali azerščina je jezik iz turške skupine jezikov. Azerbajdžanska narodna in jezikovna identiteta se je vzpostavila v zadnjih sto letih. Pred tem so pripadnike poimenovali z različnimi približnimi oznakami: Turki, Tatari, kavkaški Muslimani. V Azerbajdžanu za pisanje v državnem jeziku sedaj uporabljajo latinico. Od leta 1938 do 1991 (in delno še sedaj) so pisali v cirilici, pred tem od leta 1929 do 1938 v latinici z drugačnim naborom znakov. Zgodovinsko so azerbajdžansko pisali izključno v perzijsko-arabski pisavi, kar je še sedaj v navadi v Iranu.

Prebivalci Azerbajdžana in poslovni partnerji bodo zagotovo cenili, če jih nagovorite v njihovem jeziku. Posel je praktično že sklenjen.

Živjo, sem Günel, sem iz dežela ognja – Azerbajdzana!

Lahko rečem da sem mednarodni človek, rojena sem v Rusji, živela v Azerbajdžanu, študirala na Poljskem in v Sloveniji. Rada potujem, spoznavam nove ljudje, njihove jezike in kulturo.

Po izobrazbi sem magister ruskega jezika in književnosti, materni jezik pa je azerbajdžanski.

V svojem delu sem nisem le profesorica, ampak vaš jezikovni prijatelj, ki vam da navdih za potovanje v deželo ognja in na hrib z večnim ognjem Yanardag.

Ljubljana
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Poslovni račun: SI56 0510 0801 5614 761   

Matična št. 7148704000 

Davčna št. SI 31016499

© 2016 - 2020 ​Jezikovno Mesto